home het plan energie besparen woningtypes wonen op noord-beveland partners nieuws contact

Het plan

Op Natuurlijk Wissenkerke worden diverse woningen aangeboden. Bekijk het actuele aanbod

Actueel aanbod

De wijk Natuurlijk Wissenkerke is volop in ontwikkeling. Bent u nieuwsgierig naar de concepten?

Concepten in ontwikkeling
Bouwen in piepschuim?   Dat Natuurlijk Wissenkerke een bijzonder project is blijkt uit de realisatie van een wel zeer bijzondere woning aan de rand van het plan. Een van de ontwikkelaars, Bouwbedrijf de Delta uit Middelburg, is recent van start ...
MEER INFORMATIE

Bouwen in piepschuim?

 

Dat Natuurlijk Wissenkerke een bijzonder project is blijkt uit de realisatie van een wel zeer bijzondere woning aan de rand van het plan. Een van de ontwikkelaars, Bouwbedrijf de Delta uit Middelburg, is recent van start gestart met de bouw van een woning die volgens hun Deltaenergyflow-concept wordt gebouwd.

 

Bijzonder aan deze passieve woning is dat, hoewel de draagconstructie volledig uit beton bestaat, alle wanden zijn uitgevoerd in 50 centimeter geëxpandeerd polystyreen, in de volksmond ook wel EPS of piepschuim genoemd. “Deze innovatieve bouwmethodiek tezamen met optimaal gebruik van installatietechnische voorzieningen zorgt ervoor dat deze woning bijzonder energiezuinig is en dat de financiële gevolgen hiervan voor onze opdrachtgever direct merkbaar zijn”, aldus Leon Verbeek, adjunct directeur van Bouwbedrijf de Delta. Het Deltaenergyflow-bouwsysteem is het geschikte systeem, om betaalbaar Passief te bouwen. Zo geeft Verbeek aan dat, waar men met traditioneel Passief bouwen rekening moet houden met 20% duurdere bouwkosten ten opzichte van niet Passief bouwen, het bouwbedrijf met het Deltaenergyflow concept een Passieve woning kan aanbieden zonder de hogere bouwkosten.


Het bouwbedrijf uit Middelburg heeft het idee enkele jaren gelegen gekocht van een ondernemer die eerder in Colijnsplaat een huis met piepschuim liet bouwen. In Nederland zijn slechts twee bedrijven die met het zogenoemde EPS 100-piepschuim werken. EPS 100 heeft geen constructieve waarde en wordt alleen gebruikt voor de isolatie van de woning. De stabiliteit en stevigheid krijgt de woning door het betonnen skelet. De afwerking aan de binnen- en buitenzijde van de woning wordt vervolgens geheel naar de wens van de opdrachtgever uitgevoerd.

 

Naast de voordelige bouwkosten is het tevens  interessant voor een eigenaar. Gemiddeld is het totale energieverbruik van een passief huis namelijk 75 procent lager dan dat van een traditionele nieuwbouwwoning.

 

Hoewel voor slechts enkele woningen op het plan, zoals Ruitenvijf en Ruitenvijftien, deze bouwmethode wordt toegepast, ziet het bouwbedrijf uit Middelburg veel toekomst in het bouwen met huizen van piepschuim. 

TERUG
vergroten
Natuurlijk Wissenkerke is een bijzondere wijk. Deze wijk zal vooral gaan bestaan uit energiezuinige woningen die gebouwd ...
MEER INFORMATIE